Nynäshamn - Hälsans stig


  • Till start: 48,2 Km 
  • Längd: 5,9 km 
  • Stopp:
  • Ort: Nynäshamn 
  • Avgift: Nej 
Nynäshamn - Hälsans stig
Stor karta

En naturskön slinga med småstadskänslan hängandes i luften. Här kan du blicka ut över havshorisonten och ta en titt på båtarna i hamnen. OBS! Promenad utritad men sevärdheter är under arbete.
 
Du kommer under denna sex kilometer långa promenad att få se både vattentorn och badplatser, bland annat Nickstabadet. Under vägen finns det dessutom ett antal ställen att stanna på för en god kopp kaffe eller en bit mat.

Sevärdheter under turen

1. Nynäshamn 2. Nickstabadet
Sevärdhet 1 av 2

Nynäshamn

Ortens hjärta hittar du i hamnen. Sitt på havstrappan med en lokal kall öl eller smaska på rökta räkor från rökeriet. Att promenera på vackra Strandvägen är ett måste för den som vill se havet på nära håll. Den som vill tillbringa tid i vattnet har man flera badplatser att välja på. Nickstabadet är mycket omtyckt och har vattenrutschbana.

Vi har skapat två promenader som går längs havet. Båda passerar Trehörningen med utsiktstornet och Nynäs Havsbad och vänder sen tillbaka den längre fortsätter förbi Luddes stuga och den leder ända längs Strandvägen till Lövängens vandrarhem och fik.

Korta promenaden:  Nynäs korta promenad till Trehörningen
Långa promenaden: Nynäshamn Strandvägen till Lövhagen.

Läs mera

Nickstabadet

Badplats med camping, servering, stuguthyrning, vandrarhem och vattenrutschbana. Här finns mängder av aktiviteter. Guidade kajakturer, båtuthyrning, trubaduraftnar. Vattenrutschbanan passar bra när du legat stilla i solen för länge och har tre nedfarter där den längsta är 170 m lång. På lördagar är det discoåkning där man mellan 16-18 åker så mycket man vill i vattenrutschbanan till musik. Ett åk 10 kr, 6 åk 40 kr.

Det är ofta varmt i vattnet här och mycket folk från campingen och lokalbefolkning.

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...